Favoptic

Favoptic är ett företag som saluför glasögon på nätet. Företaget är en av de större aktörerna på marknaden och har i dagsläget flera hundratusen kunder i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Favoptic har ett bra utbud och kan erbjuda förmånliga priser.

Köp dina linser online, klicka här!

Enkelt att handla hos Favoptic
Att handla glasögon hos Favoptic är bekvämt och enkelt. Först och främst går du igenom det stora sortimentet av provbågar för att vad som passar dig. Favoptic erbjuder dig att låna hem upp til sex provbågar gratis, och utan köptvång.

Därefter dröjer det inte speciellt lång tid innan du har fått hem dina provbågar. Om du tycker att någon eller några bågar passar dig så går du in på Favoptics hemsida och beställer dina glasögon. Kom ihåg att du ska bifoga en kopia på ditt recept. Provbågarna skickar du tillbaka till Favoptic med ett returporto som är betalt i förväg.

Efter att du gjort din beställning så dröjer det endast en till två veckor innan glasögonen dimper ner i din brevlåda. Kom ihåg att du har två veckors ångerrätt, och du behöver inte ange något speciellt skäl. När du skickar tillbaka glasögonen till Favoptic så ska du göra det i originalförpackningen tillsammans med följesedeln. De glasögon som du skickar tillbaka måste vara i nyskick. Vidare är det viktigt att det röda produktmärket sitter kvar. Annars gäller inte ångerrätten.

Recept
För att få tag på ett recept kan du gå tillväga på lite olika sätt. Om du befinner dig i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Uppsala så kan du boka tid hos någon av Favoptics optiker. Du kan läsa mer om hur du gör när du bokar en tid på företagets hemsida. Skulle du ha gjort din synundersökning hos någon annan optiker så ber du denne att skicka över receptet till Favoptic.

Reparationsgaranti
När du köper dina glasögon hos Favoptic så gäller en 12 månaders reparationsgaranti. Denna garanti täcker eventuella tillverkningsfel. För att garantin ska gälla så förutsätts det att du hanterat glasögonen på ett normalt sätt och att skadan inte är självförvållad. När det gäller andra typer av skador så är det du själv som får betala för kostnaden. Det är Favoptics reparationsavdelning som bedömer vilken typ av skada det rör sig om.

Glas utan styrka
Numera är det många som ser glasögon som en trendig modeassecoar. Favoptic saluför glasögon utan styrka. Priset för dessa glasögon är desamma som om du skulle ha beställt glasögon med enkelslipade glas. Du gör din beställning som vanligt, sedan tar du kontakt med Favoptics kundtjänst, som du når på telefonnummer 08-564 406 80. När du berättat att du vill beställa glasögon utan styrka så behöver Favoptic inte invänta ditt recept.

Inga barnglasögon
Du kan inte köpa glasögon till barn hos Favoptic. Företaget levererar till tonåring i 12-årsåldern.

Solglas med styrka

Hos Favoptic kan du dock hitta solglasögon med styrka. Samtliga solglasögon går att få med antingen som fotokromatiska plastglas eller solglasfärgade glas, som är UV-blockerande. De fotokromatiska plastglasen är endast lätt bruntonade när du bär dem inomhus, men mörknar när du går ut i solen.