Fodral till glasögon

3
Eftersom glasögon är en tämligen dyr investering är det en god idé att skaffa ett bra fodral. Glasögonfodral kan du köpa hos din optiker, på macken eller i snabbköpet. Billigast är det dock i regel om du köper fodralet till glasögonen online.

Jämför alltid priset mellan de olika aktörerna på marknaden. Innan du handlar glasögonfodral online så är det dock en fördel om du tidigare känt på samma typ av fodral, för att kunna avgöra dess kvalité. Numera finns det även fodral till glasögon som har plats för dina linser.

Håll fodralet rent
När du hanterar dina glasögon är god hygien och renhet två nyckelord. Var noga med att kontrollera så att fodralet är fritt från små partiklar och smuts. Om ditt glasögonfodral inte längre slutet tätt så ska du omedelbart se till att byta ut det. En springa gör det nämligen lättare för partiklar som kan repa glasögonen att ta sig in i fodralet.

Köp Glasögon eller Linser online, Klicka här!
Köp Glasögonbågar på nätet via Optikbutiken här!

Skaffa flera fodral
Att ha mer än ett fodral till sina glasögon kan tyckas onödigt. Men faktum är att det är ganska förutseende. Det är lätt att förlägga sitt glasögonfodral, och således bör du ha ett fodral som du förvarar hemma, ett på jobbet, ett i bilen men även ett fodral i din träningsväska. Allt för att det inte ska uppstå situationer där du blir tvungen att stoppa dina dyrbara glasögon direkt i fickan.

Tydliga färger
Risken för att du ska förlägga ditt glasögonfodral minskar betydligt ifall du köper ett fodral men en stark färg. Vidare kan det vara en bra idé att, som komplement, köpa en glasögonsnodd. I dit fodral till dina glasögon bör det även finnas en putsduk. Kom dock ihåg att du inte ska använda putsduken på ett par torra glasögon.

Skölj alltid glasögonen i ljummet vatten innan du putsar dem. På så vis blir du av med små partiklar och andra orenheter som kan repa glasen. Vidare kan du investera i en rengöringsspray. Dessa finns att köpa i flera olika storlekar och den minsta är ett utmärkt alternativ för dig som ska ut på en resa.

Distans- och hemförsäkringslagen.
Om du väljer att köpa glasögonfodral via Internet så har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar, förutsatt att du handlar inom Sverige. Det finns förvisso en ångerrätt även om du handlar från något annat EU-land, men fristen kan vara kortare än 14 dagar.