Köpa glasögon online

Att köpa sina glasögon online är enkelt och smidigt. Ofta kan du hitta dina glasögon till ett billigare pris på nätet, än i vanlig butik. Eftersom det finns en rad olika återförsäljare av glasögon på nätet bör du alltid ta dig tid att jämföra priser. Några bra återförsäljare av glasögon online är Scandinavian Eyes, Favoptic, Optikbutiken och Ögat229.

Köp Glasögon eller Linser online, Klicka här!
Köp Glasögonbågar på nätet via Optikbutiken här!

Synundersökning
Innan du investerar i ett par nya glasögon så ska först genomgå en synundersökning hos en legitimerad optiker. Vanligt är att optiker erbjuder gratis synundersökning. Men detta är ofta förutsatt att du sedan väljer att handla dina glasögon av samma företag.

Din optiker är dock tvungen att lämna ut ditt recept efter synundersökningen. Men då får du räkna med att betala omkring 300 SEK. Detta recept ska sedan skickas in till din återförsäljare av glasögon online.

Påseendebågar
Att veta vilken typ av bågar som passar ens ansikte kan vara svårt att veta. Detta i synnerhet om du köper dina glasögon online. Därför erbjuds du i regel att beställa hem ett antal bågar för påseende. Hur många du får beställa hem på en och samma gång varierar mellan de olika återförsäljarna, men ofta handlar det om en handfull.

Du bör tänka på att bågarna ska samspela med din ansiktsform. Har du ett smalt ansikte kan glasögonen gärna ha sin tyngd på utsidan. Är ditt ansikte ovalt så bör du skaffa glasögon med en smal båge. Skulle du ha en mer kvadratisk form på ansiktet så satsa på en båge som är kraftig upptill. Om du har ett hjärtformat ansikte så bör du köpa ett par glasögon mjuk linje, där skalmarna sitter lågt.

Men kom ihåg att detta bara är några generella tips. Det viktigaste är naturligtvis att du själv trivs och tycker att du ser bra ut i dina glasögon. Sedan är det inte bara ansiktets form som spelar roll. Glasögonen harmonierar även med ditt hår, samt form och kulör på eventuella smycken.

Beställningen
När du provat dina påseendebågar under en tid, och du hittat ett par som du fastnat för, så är det dags att göra beställningen. Vanligt är att du skickar din beställning samtidigt som du återsänder påseendebågarna. Du ska dock komma ihåg att du inte har något köptvång bara för att du beställt hem påseendebågar. När du skickat in beställningen så brukar det inte ta mer än ungefär två veckor innan dina nya glasögon dimper ner i brevlådan.

Distans- och hemförsäkringslagen
När du handlar glasögon online så gäller distans- och hemförsäkringslagen. Denna lag innebär att du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. För att detta villkor ska gälla så ska köpet ske inom Sverige. Om du väljer att köpa dina glasögon online från något att EU-land, så har du förvisso fortfarande ångerrätt, även om fristen kan vara kortare.

Tilläggsförsäkring
Att köpa ett par nya glasögon är dyrt. Därför kan det vara en god idé att teckna en tilläggsförsäkring. Kom dock ihåg att noga studera försäkringens utformning. På så vis minskar risken att du ska drabbas av någon tråkig överraskning längre fram.

Ta kontakt med din återförsäljare
De flesta webbutiker som säljer glasögon har mycket informativa hemsidor, där du kan hitta all den information som du kan tänkas efterfråga. Men om du skulle ha någon fråga, som du inte tycker att du kan hitta svaret på, så ska du inte tveka att höra av dig till din återförsäljare.