Progressiva glasögon

Att synen förändras till det sämre med åren är ett faktum. Därmed ökar också ditt behov av ett synkorrigerande hjälpmedel. Antingen kan du välja att skaffa två par glasögon, där det ena paret korrigera din syn på kort håll och det andra paret på långt håll. Alternativet till detta är att skaffa ett par progressiva glasögon. Med progressiva glasögon så får du ett bra seende på alla avstånd.

Köp Glasögon eller Linser online, Klicka här!
Köp Glasögonbågar på nätet via Optikbutiken här!

Fördelar och nackdelar med progressiva glas
Med progressiva glasögon så får du förbättrad synskärpa på alla avstånd. Du får även ett bredare synfält på alla avstånd. Förutom detta ger progressiva glasögon dig ett bättre mörker- och kontrastseende. Kom dock ihåg att alla progressiva glas kräver en viss tillvänjningstid.

Progressiva glas är inte lämpliga att bära när du sitter framför datorn. Det kan lätt bli så att du tvingas anta en onaturlig arbetsställning för att kunna se. Investera då istället i terminalglasögon. Om du arbetar framför bildskärm på jobbet mer än en timma om dagen så ska din chef stå för kostnaden för din synundersökning och terminalglasögonen.

Basglas
De progressiva glasen har under de senaste åren genomgått en rad förbättringar. Progressiva glas som bara för några år sedan lanserades som mycket avancerade, kallas idag för basglas. Dessa basglas ger dig de grundläggande fördelarna med progressiva glas, det vill säga styrkor på fler olika avstånd och en osynlig övergång.

Premiumglas
Premiumglas ger dig alla fördelarna som finns i basglasen, men även ett antal förbättringar. Dessa förbättringar är av avstånd och läszon. Med progressiva premiumglas får du ett bättre vidvinkelseende på långt håll. Läszonen är bredare på nära håll.

Delbetalning
Att investera i ett par nya progressiva glasögon innebär för de allra flesta en kännbar utgift. Innan du väljer att köpa ett par glasögon så kan det därför vara en god idé att jämföra pris mellan flera olika återförsäljare på marknaden. Kontrollera även om du har möjlighet till delbetalning. Med hjälp av delbetalning kan du få råd att skaffa de progressiva glas du önskar, även om du inte har råd att finansiera köper i dagsläget.

Köpa progressiva glasögon online
Ofta är det billigast om du köper dina progressiva glasögon online. På så vis kan du faktiskt spara flera tusenlappare. Men för att kunna få köpa ett par progressiva glasögon så krävs det att du har ett recept från din optiker som du kan skicka in. När du gör en synundersökning hos en optiker är det vanligt att den är gratis. För att kunna få ut receptet, och därmed kunna vända dig till någon annan återförsäljare på marknaden, så får du dock betala. Vanligt är att summan ligger på omkring 300 SEK.

Vid köp online gäller distans- och hemförsäkringslagen. Det innebär att du enligt lag har rätt att ångra köpet inom 14 dagar. En förutsättning för att detta villkor ska gälla är att du handlar inom Sverige. Väljer du att köpa dina progressiva glasögon från något annat EU-land har du fortfarande ångerrätt, men fristen kan vara kortare.

Tilläggsförsäkring
I samband med köp av progressiva glasögon så kan det vara en god idé att teckna en tilläggsförsäkring. Om denna tilläggsförsäkrings utformning, kostnad och villkor kan du läsa mer om på din återförsäljares hemsida.