ICS Optics

ICS Optics är ett företag som säljer glasögon online. Här kan du hitta prisvärda kvalitetsglasögon för herr, dam, junior och unisex. Innan du kan köpa glasögon hos ICS Optics måste du dock ha ett recept från din optiker.

Köp dina linser online, klicka här!

När du går till en optiker för att göra en synundersökning är den i regel gratis. Men detta gäller endast i de fall då du köper dina glasögon hos samma optiker. Vill du kunna köpa glasögon hos ICS Optics så måste du betala för att få ut ditt recept. Detta kostar ungefär 300 SEK.

Påseendebågar
I samband med att man köper glasögon över Internet så är det inte alltid så lätt att veta vilken stil som passar. Därför erbjuder ICS Optics dig att beställa hem tre bågar för påseende. Leveranstiden för hemlån är endast två till tre arbetsdagar. Detta är helt kostnadsfritt för dig, och du betalar endast när du hittat en båge som du gillar.

Kom ihåg att ditt ansikte ska passa ihop med glasögonen. Är ditt ansikte ovalt så är det en bra idé att satsa på glasögon med en smal båge. Har du ett smalt ansikte så kan det vara fint om bågarna har sin tyngd på utsidan av ansiktet.

Välj en smal båge med högt placerade skalmar om du har ett runt ansikte. För dig med ett mer kvadratiskt ansikte så är det bra med bågar som är kraftiga upptill. Det gör att ditt käkparti inte kommer att bli lika framträdande.

Om du har ett hjärtformat ansikte kan det vara en bra idé med glasögon vars båge har en mjuk linje och lågt placerade skalmar. Detta är dock endast allmänna tips. Det viktigaste är självklart att du själv trivs med glasögonen du köper. Du måste skicka tillbaka bågarna efter senast 14 dagar.

Beställning
När du hittat ett par glasögon som du tycker passar dig så ska du göra din beställning. Glöm inte att skicka in ditt recept till ICS Optics. Leveranstiden för nya glasögon ligger på mellan två till tio dagar. Om du skulle vilja reklamera ditt köp av glasögon hos ICS Optics så ska klagomålet var företaget tillhanda inom åtta dagar, efter att varan mottagits. Rör det sig om trasportskador så ska detta anmälas direkt till transportören.

Nya glas i gamla bågar
Om du har ett par glasögon, vars glas inte längre håller måttet så kan du vända dig till ICS Optics. Företaget kan sätta in nya glas i din befintliga båge. Du kan höra av dig till ICS Optics för att få en offert.

Arbetsglasögon
Om du har ett arbete där du spenderar mer än en timme om dagen, så har du rätt att få arbetsglasögon av din arbetsgivare. Mer om detta kan du läsa i Arbetsmiljöverkets föreskrift Arbete vid bildskärm (AFS 1998:5). ICS Optics erbjuder arbetsglasögon av flera olika typer. Du kan bland annat välja mellan enkelslipade glas, dubbelslipade glas och närprogressiva eller rumsprogressiva glas.

Solglasögon
Vidare kan ICS Optics även erbjuda solglasögon, med eller utan styrka. Solglasögonen finns både som enkelslipade och progressiva. Om du betalar 500 SEK extra så får du ICS Optics multicoatbehandling. För antireflexbehandling och hårdyta får du betala 250 SEK.