Köpa linser online

Att köpa dina linser online är ett smidigt och enkelt sätt. Vidare kan du tjäna upp till 2 000 SEK på att handla dina linser på nätet. För att kunna köpa linser online så måste du ha ett recept från en legitimerad optiker. I vissa fall måste du skicka in detta recept, medan i andra fall anses du verifiera att du har ett recept i samband med att du gör en beställning. Några bra återförsäljare av linser online är YourLenses, LensesOnly, Lensway, Lensstore, NetLens och Synfel varmt rekommenderas.

Köp Glasögon eller Linser online, Klicka här!
Köp Glasögonbågar på nätet via Optikbutiken här!

På marknaden idag finns det en uppsjö av linser. Vilken typ av linser som passar just dig är bland annat beroende av din livsstil. Efter att din optiker har gjort en synundersökning så kan ni diskutera vilken lins som är lämplig för dig.

Engångslinser
Engångslinser bör du vid ett tillfälle. Linstypen lämpar sig bra för dig som har ett sportigt liv. Det går att få tag på engångslinser med olika styrkor. Engångslinser finns även för dig som lider av astigmatism.

Tvåveckorslinser och månadslinser
Tvåveckorslinser och månadslinser ska sättas in och tas ut varje dag. Efter användning som är det viktigt att du noga rengör linsen enligt de föreskrifter som finns. När det gått två veckor, eller en månad, så slänger du dina linser och tar ett par nya. Denna typ av linser är ofta ett mycket prisvärt alternativ.

Halvårslinser
Halvårslinser används på samma sätt som tvåveckorslinser och månadslinser. Numera har dock tvåveckorslinser och månadslinser börjat konkurrera ut halvårslinser.

Dygnet runt-linser
Dygnet runt-linser kan användas upp till en månad i sträck. Denna typ av lins är tillverkade i ett material som ger bra med syretillförsel till ögat. Dygnet runt-linser är även ett bra alternativ för dig som tidigare burit linser, men varit tvungen att sluta på grund att ögontorrhet.

Stabila (hårda) linser
Denna typ av lins är ganska ovanlig i Sverige. Väljer man att bära stabila linser så ska man vara medveten om att dessa kan ta lite längre tid att vänja sig med. I vissa fall kan stabila linser emellertid vara ett bättre alternativ än mjuka linser.

Risker med att bära linser
Kontaktlinser är förenat med relativt få biverkningar. Men lider du av torra ögon, eller irritation, så bör du inte använda dig av kontaktlinser. Kontaktlinser kan också orsaka små sår på horhinnan. Detta kan orsakas av att linsen skaver mot ögat och att irritation uppstår på grund av att det finns rengöringsmedel kvar på linsen. Konsekvensen av detta blir minskad syretillförsel till ögat. Din kropp kompenserar detta genom att utveckla blodkärl i kanten av horhinnan.

Rengöring
När du bär linser är det mycket viktigt att du har en god hygien. Se alltid till att ha rena händer när du hanterar dina linser. Låna exempelvis heller aldrig ut dina kontaktlinser till någon annan. Detta är ett sätt för infektioner att spridas. Då du köpt en ny linsvätska är det mycket viktigt att du noga läser vad som står på förpackningen. Om du har några vidare frågor om hur du ska hantera dina linser så ska du ta kontakt med din optiker.