Specsavers Optik

specsavers
Specsavers Optik är en av Nordens ledande optikerkedjor. Företaget, som också bedriver sin verksamhet i andra delar av Europa, har 16 miljoner kunder och 1 100 butiker. Den svenska huvudkontoret ligger i Göteborg.

Specsavers Optik kan erbjuda ett stort utbud av varor till ett lågt pris. Företaget arbetar med legitimerade optiker. På Specsavers Optiks hemsida kan du enkelt hitta den butik som ligger närmast dig. Det går också utmärkt att boka tid för synundersökning direkt via hemsidan.

Köp dina linser online, klicka här!

Garanti
När du köper en produkt från Specsavers Optik kan du känna dig tryggt förvissad om att den följer den uppställda CE-normen för garanti, kvalitet och utförande. Vid tillverkningsfel eller fabrikationsfel så lämnar Specsavers Optik alltid två års garanti. Antingen så repareras dina glasögon, eller så kommer du att få ett nytt par omgående.

Om du känner att dina glasögon skulle behöva efterjusteras eller rengöras så är det bara att titta in hos Specsavers Optik. Detta är en kostnadsfri service som företaget erbjuder sina kunder. Specsavers Optik råder dig till att vara noggrann med att förvara ditt garanticertifikat med ditt recept på ett säkert ställe.

Skulle du av någon anledning känna att du inte trivs med dina glasögon, så har du möjlighet att lämna tillbaka dem inom 30 dagar. Detta är dock förutsatt att det är i oskadat skick. Specsavers Optik kommer då att ersätta dina glasögon med ett nytt par som är värda lika mycket.

Försäkring
Genom Specsavers Optik kan du skaffa dig en förmånlig glasögonförsäkring. Denna försäkring kostar 125 SEK och gäller två år från utleveransdatum. Försäkringen gäller även i de fall då du skulle tappa bort dina glasögon. Skulle kostnaden för reparationen överstiga 1 700 SEK så ligger självrisken på 600 SEK. Understiger kostnaden för reparationen 1 700 SEK uppgår självrisken till 325 SEK.

Specsavers konto
Specsavers Optik har ett samarbete med Ikanobanken Kort. Detta är ett förmånlig alternativ för dig som gör att du kan köpa de glasögon och linser du vill, även om du inte har råd med att finansiera köper i dagsläget. För att ansöka om ett konto hos Specsavers Optik så frågar du bara om detta i din närmaste butik.

Efter att du har ansökt om ett konto hos Specsavers Optik så kommer du att genomgå en sedvanlig kreditprövning. Du ger dina personuppgifter och årsinkomst till Specsavers Optik så ordnar de med resten. Därefter kommer ett kontoutdrag och en inbetalningsavi till dig varje månad.

Om du handlar för upp till 4 000 SEK så betalar du endast 199 SEK per månad. Det tillkommer ingen uppläggningsavgift. I månadsbetalningen ingår 25 SEK i aviavgift. Det maximala beloppet för krediten ligger på 10 000 SEK.

Vision Aid Overseas
Problem med synen kan vara mycket begränsade för individen i många sammanhang. Utan de rätta synhjälpmedlen kan det vara svårt att utföra ett arbete, eller i vissa fall överhuvudtaget få vardagen att fungera. Specsavers Optik deltar i projektet Vision Aid Overseas, i Storbritannien, som innebär att man samlar in begagnade glasögon och skickar dem, tillsammans med utbildad personal, till behövande länder. Sedan starten 1985 så har projektet lett till att över 200 000 personer har fått glasögon.