Synsam

synsam
Optikerkedjan Synsam grundades 1968 och har omkring 150 butiker i Sverige och totalt 300 i Norden. Synsam saluför glasögon, solglasögon och linser till bra priser. Som en av de ledande aktörerna i Norden så kan Synsam erbjuda ett stort utbud av produkter. Företaget kan stoltsera med att ha ensamrätt på en rad exklusiva glasögonmärken, såsom exempelvis Calvin Klein, Max Mara, Nike, Efva Attling och Elizabeth Arden.

Köp dina linser online, klicka här!

Synsams garanti
Synsam månar om att ha nöjda kunder. Skulle du köpa ett par glasögon hos Synsam och de går sönder inom ett år så byts de ut kostnadsfritt. Märker du att dina glasögonbågar inte passar dig, så kan du byta dessa inom tre månader. Kom dock ihåg att garantin inte gäller vid förlust av glasögon, byte på grund av synförändringar, eller vid byte av företagsglasögon.

När det gäller korttidslinser och engångslinser så kan du byta dessa inom ett halvår ifall de skulle vara trasiga eller felaktiga. I fallet med receptslipade linser/stabila linser som är trasiga så kan dessa bytas utan kostnad inom en månad. Borttappad eller trasig lins kan köpa 30 % rabatt inom tre månader. Om du är kontaktlinskund hos Synsam så kan du alltid göra kostnadsfria akutbesök mellan ordinarie undersökningar.

Företagsglasögon
Synsam kan erbjuda företagsglasögon. Först och främst ska du läsa din arbetsgivares internpolicy och därefter ska du delge dina synbesvär till den person som ansvarar för företagets ekonomi. Samarbetar företaget med företagshälsovården kommer du att remiss dit, och vid behov även en vidareremiss till en legitimerad optiker. Synsam är i detta sammanhang ett mycket bra alternativ. Kom ihåg att kostnaden för arbetsglasögon är inget som du själv ska behöva betala för.

Barnglasögon
Synsam har ett specialerbjudande för barn upp till 13 år. Om man köper glasögon i utvalda bågar kommer bågen med på köpet. Detta erbjudande är värt 700 kronor. Förutom detta är samtliga reparationer under det första året helt gratis.

Synsams butiker
För att hitta till din närmaste Synsambutik så kan du surfa in på företagets hemsida. Samtliga Synsams butiker har legitimerade optiker och kontaktlinsoptiker. Du kan snabbt och enkelt boka tid för en undersökning direkt via Synsams hemsida.

Dela upp din betalning
När du handlar kompletta glasögon hos Synsam så kan du dela upp betalningen på upp till två år och vidare erhålla 2 % bonus. Delbetalning innebär inga extra avgifter och ingen ränta. Men innan ges tillstånd att dela upp din betalning av glasögon så kommer du att genomgå en sedvanlig kreditprövning. Synsam erbjuder även delbetalning av kontaktlinser. Du ska dock vara medveten om att företags butiker tillämpar olika lösningar.

Ta således kontakt med din närmaste butik så får du veta mer. I samarbete med Valutakortet så erbjuder Synsam också delbetalning för studenter. Inte heller här tillkommer några extra avgifter eller ränta. Du måste förvisso gå igenom en sedvanlig kreditprövning, men kraven är lägre på dig som student. Glöm dock inte att ta med dig din studentlegitimation.

Ögonkirurgi
I samarbete med Capio Medocular så kan Synsam erbjuda synfelsbehandling. Synsam ansvarar för både för- och efterundersökningar, i samband med att du genomgår en ögonoperation. Du kommer att bli opererad av erfarna kirurger på Capio Medoculars närmaste klinik.